Telstar sponsorsponsorkliks

Ja, ik word vrijwilliger van Saturna!

logo

  • Laatste nieuws

Landelijke teamwedstrijden 3 en 4 november 2018

Op 3 en 4 november vonden de landelijke kwalificaties voor de teamwedstrijden turnen voor dames en heren plaats in de Meent. Ruim 100 vrijwilligers he...
Lees verder

Kwalificatie NK teams Turnen Dames en Heren, 3 en 4 november 2018

In Doha wordt op dit moment het WK turnen georganiseerd. Ons Nederlandse mannenteam heeft als 7e de landenfinale bereikt, ons Nederlandse damesteam gr...
Lees verder

Beweegplein 14 oktober 2018

  Op 14 oktober organiseerde Saturna het Beweegplein voor kinderen van 2 t/m 16 jaar oud. Of je al nu al lid was of een kijkje wilde neme...
Lees verder

Beweegplein 14 oktober 2018

Locatie: Meent Bauerfeind van 13.00-16.00 uur Beste leden,   Graag willen we jullie allemaal uitnodigen voor het Saturna Beweegplein op 14 okt...
Lees verder

Grote Clubactie

De Grote Clubactie is weer gestart. Ook dit jaar doet Saturna hieraan mee!  Met de opbrengst van deze actie worden materialen aangeschaft en div...
Lees verder

Herenselectie

Wat is selectieturnen
Bij het selectieturnen voor heren wordt er gefocust op de elementen die je kunt gebruiken op de volgende zes toestellen: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek. Het is meer ‘turn-specifiek’ in vergelijking tot een recreatiegroep. Tevens wordt er vanaf een bepaalde leeftijd meegedaan aan wedstrijden.

Voor wie is deze training bedoeld?
Jongens die veel plezier beleven aan het turnen en die meer kunnen en willen dan gymmen op recreatief niveau, turnen bij de selectie. Zij kunnen in contact komen met de selectie via hun recreatietrainer of op een wedstrijd. De selectietrainer bepaalt vervolgens welke jongens worden uitgenodigd voor een proefperiode.

Wat is het doel van de training?
De herenselectie bestaat uit een groep turners die trainen om zich voor te bereiden op wedstrijden. De turners trainen afhankelijk van hun leeftijd 3 tot 12 uur per week en nemen deel aan wedstrijden van de 3e tot en met de talentendivisie.

Hoe ziet een training eruit?
Een selectietraining begint met een warming-up om de spieren op te warmen. Er wordt getraind op de toestellen, waarbij aandacht besteed wordt aan de onderdelen uit de oefeningen. Daarnaast wordt er altijd stapsgewijs aan nieuwe elementen gewerkt. Ook komen kracht- en lenigheidsoefeningen aan bod.

Wanneer mag je meetrainen?
Wanneer je talent toont tijden een les of een wedstrijd, kun je door een van de selectietrainers worden uitgenodigd voor een proefles. Ook de recreatietrainer kan jou vragen mee te doen met een proefles bij de selectie. Er wordt tijdens deze les door middel van oefeningen gekeken of je in aanmerking komt om bij de selectie te trainen.
Als je talent en motivatie hebt getoond, wordt je uitgenodigd voor een proefperiode.
In deze periode kun je zien of je het leuk vindt en kan er door de selectietrainers worden bepaald of je over voldoende talent beschikt om door te gaan met de trainingen. Aan het einde van de periode wordt er met jou en jouw ouders overlegd welk niveau het best bij je past en kunnen jullie beslissen of je bij de selectie wilt komen trainen.

De trainingszaal
De trainingen van alle selecties vinden plaats in de permanent ingerichte turnhal van Sportcomplex de Meent aan de Terborchlaan 301 in Alkmaar. In deze hal hebben wij onder andere de beschikking over een wedstrijdvloer, gordels en een valkuil.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de selectie of heb je andere vragen, stuur dan een e-mail aan de contactpersoon van de herenselectie: Eline Vogels via herenselectie@saturna-alkmaar.nl. Nanja zal dan z.s.m. contact met je opnemen.

Saturna 2012 | ontwerp: inSet Limmen | technische realisatie: WebSeven | Privacy verklaring | LOG IN