Telstar sponsorsponsorkliks

Ja, ik word vrijwilliger van Saturna!

logo

  • Laatste nieuws

Springwedstrijden 2018

Zondag 28 januari 2018 houdt Saturna de jaarlijkse springwedstrijden in de topsporthal van de Meent! De springwedstrijden zijn voor alle recreatielede...
Lees verder

Vrijwilligersavond 2017

Na een geweldige georganiseerde avond voor alle vrijwilligers, ontkom je als turnvereniging natuurlijk niet aan het in het zonnetje zetten van de ...
Lees verder

Sinterklaas en Disco

Sinterklaas: voor de jeugd tot en met  8 jaar Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! De leukste tijd van het jaar zit er alweer aan te komen ...
Lees verder

Najaarsvergadering

Op dinsdag 7 november is de najaarsvergadering 2017 gehouden in het clubhuis aan de Stalpaertstraat 3A. Tijdens deze Algemene Ledenvergadering is teru...
Lees verder

Beweegplein 2017

Op 29 oktober, van 13.00 uur tot 16.00 uur organiseert Saturna weer het jaarlijkse Beweegplein in Sporthal de Hoornse Vaart! Beweegplein is er voor ki...
Lees verder

Herenselectie

Wat is selectieturnen
Bij het selectieturnen voor heren wordt er gefocust op de elementen die je kunt gebruiken op de volgende zes toestellen: vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek. Het is meer ‘turn-specifiek’ in vergelijking tot een recreatiegroep. Tevens wordt er vanaf een bepaalde leeftijd meegedaan aan wedstrijden.

Voor wie is deze training bedoeld?
Jongens die veel plezier beleven aan het turnen en die meer kunnen en willen dan gymmen op recreatief niveau, turnen bij de selectie. Zij kunnen in contact komen met de selectie via hun recreatietrainer of op een wedstrijd. De selectietrainer bepaalt vervolgens welke jongens worden uitgenodigd voor een proefperiode.

Wat is het doel van de training?
De herenselectie bestaat uit een groep turners die trainen om zich voor te bereiden op wedstrijden. De turners trainen afhankelijk van hun leeftijd 3 tot 12 uur per week en nemen deel aan wedstrijden van de 3e tot en met de talentendivisie.

Hoe ziet een training eruit?
Een selectietraining begint met een warming-up om de spieren op te warmen. Er wordt getraind op de toestellen, waarbij aandacht besteed wordt aan de onderdelen uit de oefeningen. Daarnaast wordt er altijd stapsgewijs aan nieuwe elementen gewerkt. Ook komen kracht- en lenigheidsoefeningen aan bod.

Wanneer mag je meetrainen?
Wanneer je talent toont tijden een les of een wedstrijd, kun je door een van de selectietrainers worden uitgenodigd voor een proefles. Ook de recreatietrainer kan jou vragen mee te doen met een proefles bij de selectie. Er wordt tijdens deze les door middel van oefeningen gekeken of je in aanmerking komt om bij de selectie te trainen.
Als je talent en motivatie hebt getoond, wordt je uitgenodigd voor een proefperiode.
In deze periode kun je zien of je het leuk vindt en kan er door de selectietrainers worden bepaald of je over voldoende talent beschikt om door te gaan met de trainingen. Aan het einde van de periode wordt er met jou en jouw ouders overlegd welk niveau het best bij je past en kunnen jullie beslissen of je bij de selectie wilt komen trainen.

De trainingszaal
De trainingen van alle selecties vinden plaats in de permanent ingerichte turnhal van Sportcomplex de Meent aan de Terborchlaan 301 in Alkmaar. In deze hal hebben wij onder andere de beschikking over een wedstrijdvloer, gordels en een valkuil.

Meer informatie?
Wil je meer weten over de selectie of heb je andere vragen, stuur dan een e-mail aan de contactpersoon van de herenselectie: Nanja Brakenhoff via herenselectie@saturna-alkmaar.nl. Nanja zal dan z.s.m. contact met je opnemen.

Saturna 2012 | ontwerp: inSet Limmen | technische realisatie: WebSeven | LOG IN